Puppy socialisatieklas

Gepubliceerd op 26 maart 2018 om 14:27

Heb je binnenkort een pup? Dan is het verstandig niet te lang te wachten met een puppy cursus. 

Je pup is 8 of 9 weken. De pup moet eerst even wennen thuis, maar dan is het belangrijk om de wereld stapje voor stapje te gaan verkennen. Daar heeft hij jou voor nodig. Socialiseren kost veel tijd. Toch is het belangrijk om dat meteen te doen. En te blijven doen door steeds weer nieuwe prikkels aan te bieden en ervoor zorgen dat de pup er positieve ervaringen mee heeft. 

 

U KUNT WEKELIJKS INSTROMEN IN DE PUPPY SOCIALISATIE KLAS. 

 

Vaak vragen mensen zich af of ze naar les kunnen komen als de pup nog niet volledig is ingeënt. JA! 

De eerste socialisatiefase van de pup begint met 3 weken en is tot ongeveer 12 weken. Deze fase is erg belangrijk om goed te doorlopen. Alles wat jou pup nu leert kennen zal normaal zijn voor hem. Verkeer, verschillende soorten honden, andere dieren, kinderen, ouderen, rolstoelen, bos, strand, duinen en ga zo maar door. Na de 12 weken ga je door met socialiseren om te blijven bevestigen dat alles wat hij al eens gezien heeft echt gewoon is. 

 

ChiCa Hondenschool accepteert ook honden die worden getiterd. Zie hierover meer informatie bij kopje Titeren. Titeren houdt in dat je de hond pas gaat enten wanneer je zeker weet dat hij geen antistoffen meer heeft. Dan weet je ook zeker dat de enting aanslaat. Bij pups geldt dat zij vaak nog antistoffen hebben meegekregen van de moeder. Door te titeren voorkom je onnodig enten, of te vroeg enten. Je gaat je hond dus WEL inenten, alleen pas op het goede moment. 

 

Titeren meten is weten!

 


«   »