Spelletjes met de hond daag je hond lekker uit!

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 15:20

Het is niet anders. De corona crisis zal voorlopig nog niet voorbij zijn. Je opgeven kan nog steeds, en de lessen zullen dan aangepast gegeven worden via video bellen. Het voordeel is dat ik ook een stukje theorie kan geven. Aan de hand van voorbeeld filmpjes kunnen jullie mij volgen en thuis oefenen met je pup of volwassen hond. 

 

Maar om contact te houden zal ik ook regelmatig gratis filmpjes plaatsen met tips voor leuke spelletjes. 

 

In dit filmpje laat ik zien hoe je de hond kunt leren om te duwen. Duwen is natuurlijk gedrag van de hond. De honden kunnen met de neus duwen en met de poten. De voorkeur is afhankelijk van de hond. Echter bij dit spelletje is het de bedoeling om de hond te stimuleren om met de neus te duwen. 

Stel bijvoorbeeld dat je het later leuk vindt om je hond te leren de deur te duwen, dan is het duwen met de neus minder schadelijk voor je deur. Denk maar aan eventuele krassen op je deur. 

We gaan toen naar het open of dicht leren duwen van een deur. Dit bouwen we speels en in stapjes op door middel van spelletjes. Zodat de hond leert duwen op jou verzoek en dit ook leuk gaat vinden. Lekker samenwerken en je hond uitdaging bieden versterkt ook de band. 

 

Voor de jonge pups zou ik het voorlopig vooral bij speels houden door middel van spelletjes. Succes!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.