Dag 3 spelletjes met je hond.

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 14:20

Chico leren de beker om te duwen waar de target op zit. Chico zit nog in de leerfase. Daarbij is het belangrijk dat je niet te snel meer bekers erbij zet, omdat hij het dan niet meer snapt en liever kiest voor de bovenste beker. In het tweede filmpje zie je dan ook bij Chico dat ik eigenlijk een stap terug moet. De verwarring kan ook ontstaan zijn, omdat ik in eerste instantie het goed vond dat hij een willekeurige beker omduwde. Ik heb er nu dus een andere oefening van gemaakt. 

 

Ik wil dat hij alleen de beker duwt waar de target op zit. (een dopje van een fles). 

 

Als je te snel gaat kun je beter een stapje terug en voor succes gaan om frustratie bij de hond te voorkomen. En altijd stoppen als het goed gaat. 2 minuten achter elkaar oefenen is ook de max. 

 

Gaan jullie de uitdaging samen met mij aan? 

Mocht je nou geen plastic bekers hebben (IKEA) dan kun je natuurlijk ook kijken naar wat je wel hebt. Bijvoorbeeld wc rollen stapelen? Een sticker als target gebruiken? Of misschien heb je pionnen in huis, of petflessen. Deze kun je dan naast elkaar zetten in plaats van stapelen. 

 

Ook met Camille aan de slag gegaan. Omdat zij steeds met haar poten per ongeluk of uit lompheid de bekers omduwt heb ik het voor haar wat hoger gezet. Dat is ook net even wat makkelijker voor haar. Camille is sneller hyper als ze het niet snapt. Chico blokkeert wat sneller. Beiden een teken om een stap terug te gaan. En ja soms zie ik het dan ook pas in een filmpje terug. We blijven leren. 

Zet de target beker regelmatig ergens anders neer. Zodat je kun checken. 

In het tweede filmpje ga ik eigenlijk te snel en moet Chico duidelijk nadenken. Hij snapt het nog niet helemaal. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.