Bekers stapelen

Gepubliceerd op 14 april 2020 om 19:38

We blijven nog even bij de bekers hangen. Want behalve omduwen om de duw aan te leren, kun je er nog veel meer leuke dingen mee doen samen met je hond. Heb je al geprobeerd je hond een bal te leren duwen? En dat de hond met de bal de bekers omduwt? Of misschien heb je wel van die kegels. zodat hij kan leren bowlen. 

 

Voor de oefening uit het filmpje ga je eerst je hond leren apporteren. Bij deze oefening begin je met het apporteren van een speeltje van de hond. Op zo'n manier dat je hond het jou leert aangeven. Ik deel hierbij het filmpje over hoe je je hond kunt leren apporteren. Met als einddoel het stapelen van de bekers.

 

Het einddoel ga je dus in stapjes bereiken. Ga vooral niet te snel. Succes! 

 

In dit filmpje is Chico het nog aan het leren. Het apporteren kent hij al. Om een beker op te pakken is een oefening op zich. Zeker omdat hij ook een onderbeet heeft. Je ziet hem op een gegeven moment even gapen. Spanning, wat bij leren hoort, maar hou dat wel altijd even in de gaten en geef je hond de tijd om na te denken wat je van hem wilt. Als het te lang niet lukt, moedig dan aan of beloon even voor iets wat hij wel kan. Ik moedig in dit filmpje Chico even aan en laat merken dat ik zie dat hij zijn best doet. Daarna lukt het hem. Super! 

 

In het tweede filmpje in stapjes leren apporteren. Hier mag je dus mee beginnen. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.