Creatief met de omgeving 2

Gepubliceerd op 25 april 2020 om 20:49

Deel 2 van creatief omgaan met je omgeving. (zie ook Creatief met de omgeving 1

De filmpjes zijn natuurlijk ideeën vanuit mijn omgeving. In jou omgeving kun je weer andere creatieve dingen bedenken en vinden. 

Let erop dat je jonge honden geen hoge sprongen laat maken. Dat is te belastend voor de spieren en heupen omdat de jonge hond nog in de groei is.

Een leuke uitdaging om  de hond onder iets door te laten gaan. Eerst een object waarbij de hond gewoon al lopend er onderdoor kan lopen. En in stapjes steeds iets lagere objecten waardoor de hond bijvoorbeeld moet kruipen om er onderdoor te kunnen. 

Belangrijk is wel om te kijken naar de grens van de hond. Een hond kan het spannend vinden om ergens onder door te gaan. Forceer het niet en laat het de keuze en overwinning van de hond zelf zijn. Dat zorgt dan weer voor zelfvertrouwen. Maar ook vertrouwen in jou als begeleider. Let er ook op dat de hond niet blijft hangen door de hendel van het tuigje. Een hond dat al onzeker is kan daar van schrikken en de oefening niet meer willen doen. 

Het moet natuurlijk vooral  altijd leuk zijn en stop op tijd. Laat de hond regelmatig even snuffelen om weer te ontspannen. Of speel samen met een speeltje. Ga zeker niet langer dan 2 minuten door met een oefening. Om te voorkomen dat het te veel stress oplevert. 

 

Succes en geniet ervan! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.