Carrousel (nieuw)

Carrousel wat is dat?

 

Carrousel wordt (voor zover ik het weet) nergens aan geboden. Het idee komt voort uit de paardensport.

Hoe groter de groep hoe interessanter en leuker het is om te doen. Waarbij het wel in stapjes wordt opgebouwd zodat de honden elkaar leren kennen en de groep stabiel en vertrouwd is met elkaar.

Het uiteindelijke doel van carrousel is om allerlei oefeningen te doen waarbij je naast 1 andere hond met begeleider loopt, maar elkaar ook tijdens bijvoorbeeld hand veranderen elkaar tegenkomt.

Allerlei parcourtjes zijn mogelijk en je kunt het net zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt.

Er worden 8 pionnen geplaatst wat de richtlijnen zijn van het parcours.

Het leuke is dat je er eindeloos mee door kunt gaan waardoor het een never ending cursus is. Dus niet alleen de honden leren elkaar kennen, het is ook een mooie manier om nieuwe mensen met de zelfde hobby te leren kennen. Samen plezier is het motto! 

Carrousel met honden.

Deze cursus is geschikt voor wie de basiscursus heeft afgerond en zin heeft in een leuke uitdaging, waarbij honden leren om naast elkaar, langs elkaar en in groepjes te lopen binnen een afgezette ruimte. Tijdens carrousel komen allerlei basisoefeningen vanuit de praktijk, maar ook vanuit beheersing, samenwerking en het letten op elkaar en elkaars hond terug. Het gaat om samen werken en leuk met elkaar bezig zijn. Carrousel is zeer geschikt voor wie het leuk vindt om met de hond bezig te blijven. Je kunt er van alles in verwerken en dat maakt het juist zo leuk.

Wat heb je nodig tijdens de lessen:

  • Veel beloning snoepjes
  • Water
  • Een speeltje die je samen vast kunt houden
  • Een normale lijn
  • Halsband of tuigje
  • Kleedje
  • Clicker (of clickerwoord)