Praktijk lessen NIEUW!!

Je hebt de puppycursus gevolgd, en daarna de basiscursus en wilt al het geleerde ook eens in de praktijk doen tijdens een training. Dat kan! Vanaf februari begint ChiCa Hondenschool met een reeks van 4 praktijk lessen van 1 uur. De cursus is te volgen door maximaal 4 cursisten en zal op zaterdag middag plaatsvinden. De tijd is nog niet bekend.

Wat gaan we doen:

 

Les 1: Wandelen in het bos

Wandelen in Balijbos Zoetermeer. Tijdens de wandeling doen we de oefeningen in de praktijk, kijken we samen naar het gedrag van de honden. Herkennen van lichaamstaal. Daarnaast maken we gebruik van alles wat we tegenkomen om snuffelspelletjes te doen, en andere oefeningen. Al met al creatief in het bos. 

 

Les 2: Les in Intratuin

Hond meenemen in een tuincentrum. Honden mogen vaak mee in een tuincentrum. Maar hoe leuk is dat voor de hond en hoe bouw je dat zo op dat je hond rustig kan wennen aan alle prikkels? Waar jij met je ogen kijkt en met je handen kennis maakt met alles wat te zien is, gebruikt de hond zijn neus. Zijn manier van ontdekken is anders dan die van ons. Logisch dat jou hond wil snuffelen, zijn geur achter wil laten. Hoe bouw je dit op, dat jou hond zich toch wenselijk gedraagt in de winkel zonder dat iemand last heeft van hem. Zonder getrek. 

Van een hond die normaal keurig aan de lijn loopt, kun je niet verwachten dat hij direct om kan gaan met een nieuwe situatie. Dat leer je hem in stappen. In praktijk les 2 gaan we hiermee aan de slag. 

 

Les 3: Les op straat en winkelcentrum 

Les op straat en in een winkelcentrum. Honden mogen in een woonwijk niet los lopen. Hoe kun je de wandeling aan de lijn toch interessant maken voor je hond? Hoe ga je om met andere honden die je tegenkomt op straat? Leren kijken naar lichaamstaal en je hond op tijd uit bepaalde situaties halen. Hoe leer je de hond langs mensen te lopen zonder aan iedereen te willen snuffelen als je in een winkelcentrum loopt? Tijdens deze les gaan we in op allerlei praktijk situaties die je tegenkomt als je met je hond aan de lijn loopt. 

 

Les 4 Terrastraining Intratuin

Hou je ervan om na een wandeling nog even wat te drinken op het terras samen met je hond? Of wil je je hond meenemen naar een restaurant waar dit is toegestaan? Dan is het goed om dit te oefenen met je hond. 

Samen gaan we koffie of thee drinken bij Intratuin en leren zo in stappen dat je hond rustig gaat liggen. Zorg voor deze les dat je hond goed is uitgelaten en los heeft kunnen rennen zodat hij al beetje energie kwijt is voor de les.