Home » Cursus kopen en Contact

Vanaf januari 2022 gaat ChiCa Hondenschool verhuizen. Het nieuwe adres is:

Leidseweg 253a

2253 JA Voorschoten. Je gaat het weggetje in richting de manege.

 

Parkeren:

Parkeren kan zoveel mogelijk langs de weg. Er is ook "beperkt" ruimte bij de hondenschool zelf. Het is niet de bedoeling overal op het terrein te parkeren. Kom dus ruim op tijd naar de les en laat je hond van te voren goed uit buiten het terrein. 

 

Wilt u een puppycursus volgen? Leuk!

Gelieve  het formulier in te om u op te geven. Uw aanmelding is pas geldig nadat u het cursusgeld heeft voldaan. 

Zie hier de lesplanning per maand. 
* Let bij het invullen van de dagen dat u les wilt in de agenda op welke dagen de cursus wordt aangeboden. 

* Bij het inschrijven voor één van de cursussen gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden

Cursussen

Puppycursus

€ 140,00

Puppycursus

€ 140,00
 1. Puppy cursus

Algemene voorwaarden 

De puppycursus bestaat uit een klein groepje van maximaal 3 pups. Pups hebben korte concentratie. Daarom zijn lessen een half uur in kleine groepjes. Geef in het inschrijfformulier aan welke dag je voorkeur heeft. 

Heb je net een hond uit het buitenland? Dan heeft deze hond eerst tijd nodig om te acclimatiseren. Vaak hebben zij veel meegemaakt en moeten zij eerst vertrouwen krijgen in hun nieuwe omgeving en nieuwe situatie. 

Bij ChiCa hondenschool is dan ook het advies om eerst 3 maanden de tijd te geven alvorens een cursus te doen. Afhankelijk van hoe het met de hond gaat kunnen we kijken of een cursus in een groep mogelijk is of dat de hond eerst iets anders nodig heeft. 

Klik voor meer informatie op onderstaande link. 

De groep bestaat uit maximaal 4 hond cursist combinaties. U krijgt 8 lessen en de les duurt 45 minuten à een uur.

Neuswerk met je hond

Theorieavond

€ 20,00

Theorieavond

€ 20,00

Wil je wat meer verdieping over de eerste fases van een hond? Waarom socialisatie en een goede start belangrijk is? Hoe je een hond opvoedt en waar je op moet letten? 

Hoe een hond leert en hoe je je hond kunt leren lezen? Herkennen van stress signalen? Geef je dan op voor de theorieavond welke regelmatig aangeboden zal worden. Op deze avond is er natuurlijk ook ruimte voor vragen.  

De onderwerpen die aan bod komen:

 • De ontwikkeling van de hond
 • De verschillende rassen
 • Socialisatie, wat is hierin belangrijk
 • Hoe leert een hond
 • Leren lezen van je hond, herkennen van stress signalen. 

Theorieavond wordt aangeboden aan iedereen die de puppysocialisatieklas doet. De prijs is dan inbegrepen en kan dan betaald worden via deze link: Puppy socialisatieklas

Ook kun je de avond los volgen, het is zeker ook interessant voor wie geen pup meer heeft. Als je de les los volgt dan geldt onderstaand bedrag. 

Basiscursus

€ 140,00

Basiscursus

€ 140,00

Basiscursus

Algemene voorwaarden

De basiscursus kunt u doen na de puppycursus. De hond is inmiddels gegroeid en gaat nu richting de pubertijd. Oefeningen zullen herhaald worden, rekening houdend met de leeftijd van de hond, en natuurlijk zullen de oefeningen ook uitgebreid worden met steeds meer uitdaging. 

We werken verder met oefeningen uit de dagelijkse praktijk. Voorkomen dat een hond achter fietsers, paarden, hardlopers aanrennen, Begroeten vanuit rust. Blijf oefeningen. Maar vooral werken vanuit plezier. Daar horen ook spelletjes bij. 

Groepen zijn nooit groter dan 5 honden in een groep. 

Hoopers

€ 140,00

Hoopers

€ 140,00

Leer je hond te sturen op afstand om allerlei hindernissen. Hindernissen zijn laag bij de grond en daardoor minder belastend dan behendigheid. 

Heb je behoefte aan een cursus maar is je hond al wat ouder, dan is instromen in de puppycursus niet mogelijk. Een aantal privélessen kunnen dan een uitkomst zijn en geeft mij ook meteen de mogelijkheid om te kijken hoe ver jullie zijn en waar de behoeftes zijn van jullie als team. 

Daarna kunnen we bespreken wat verder mogelijk is om in een groep verder te kunnen. 

Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarbij u meer interesse heeft in privélessen. Bijvoorbeeld omdat u voor het eerst een pup op moet voeden en even wat handvatten nodig heeft. 

Of omdat u tegen dingen aan loopt met uw pup. 

Komt uw hond uit het buitenland. Dan zijn privélessen soms ook beter. Een hond uit het buitenland heeft al veel meegemaakt. Meteen in een groep trainen is dan wel wat veel. Bovendien heeft een hond uit het buitenland de eerste maanden andere behoeftes. Zijn nieuwe familie leren vertrouwen, zijn nieuwe omgeving. Alles is ineens anders. Ineens moet de hond aan de lijn leren lopen.

Sommige honden zijn angstig omdat ze veel meegemaakt hebben. Het is niet niks. Alle reden om dit samen met de hond rustig op te gaan bouwen. Het leren van de basisoefeningen als zit, af en blijf is dan even helemaal niet belangrijk. Eerst moet gewerkt worden aan vertrouwen. 

Heeft u behoefte aan een privéles? Dan kunt u ook kiezen voor 1 les van een uur op locatie. 

*de prijs is ex BTW

Privé lessen

Algemene voorwaarden

Gevorderd 1

€ 140,00

Gevorderd 1

€ 140,00

Puppy cursus

Algemene voorwaarden

De honden zijn nu echte pubers. In gevorderd 1 kent de hond de basis. Deze brengen we aan de hand van spelletjes, fun oefeningen sport onderdelen en een stukje gehoorzaam steeds een stukje moeilijker. Altijd kijkend naar wat de hond nodig heeft. 

Klik op de link voor meer informatie over de cursus. 

Bij detectie krijgt u een half uur privéles, of met zijn tweeën een uur. 

Bij het aanmelden voor detectie, krijgt u een strippenkaart van 5 lessen. Voor elke les maken we een afspraak. Het zijn dus geen vaste dagen en tijden.  

Neuswerk met je hond

Kind - hondclub

€ 140,00

Kind - hondclub

€ 140,00

Vindt u het belangrijk dat uw kinderen verantwoord om leren gaan met de hond? En vinden uw kinderen het gewelding om te leren trainen met hun maatje? Lees dan meer over de kind-hond club. Dan is deze cursus wellicht wel iets voor uw zoon of dochter. 

Wat leert uw kind tijdens de cursus:

 • De do's en dont's in de omgang met honden;
 • Leren sturen van de hond;
 • Trainen;
 • Respectvol omgaan met de hond;
 • Spelletjes en trucjes met de hond;
 • Leren kijken naar de hond en zijn lichaamstaal;
 • Leren clickeren.

Kind-hondclub kan niet in plaats van een normale cursus zijn. De kind-hond cursus wordt aangepast op kinderen en worden in groepjes van 3 kinderen gegeven. 

De puppysocialisatieklas bestaat uit een theorieavond van 2 uur. En twee praktijk lessen. Tijdens de theorieavond gaan we in op de opvoeding van een pup/ hond. Waarom socialisatie belangrijk is en wat dat precies inhoudt. 

Daarnaast gaan we het hebben over lichaamstaal van de hond en wat belangrijk is om op te letten bij honden in combinatie met kinderen. 

Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. 

In de twee praktijklessen van een half uur maakt de pup kennis met verschillende materialen. Doen we wat kleine oefeningen als aandacht vragen, balans en coördinatie en het hier komen. En de honden wennen ondertussen aan elkaar en de omgeving. In de praktijk lessen zijn maximaal 3 pups. 

Privéles

€ 60,00

Privéles

€ 60,00

Soms kan het zijn dat u liever voor een privésles kiest. Dat kan bijvoorbeeld wanneer u even tegen iets aan loopt wat niet in de les behandeld kan worden, of misschien bent u onzeker over bepaald gedrag van uw pup. 

Of u heeft een hond uit het buitenland, waarbij het belangrijk is eerst te onderzoeken of de hond er al klaar voor is om in een groep te trainen. Of dat meer privélessen eerst beter is. 

Workshops

Wil je kennismaken met verschillende workshops? Tijdens schoolvakanties kunt u zich voor een workshop opgeven.

Maar voor detectie kunt u zich ook éénmalig opgeven om kennis te maken. Datum en tijd is dan op afspraak. U krijgt een half uur privéles. Vindt u het leuk, dan kunt u een strippenkaart bestellen voor 5 lessen. Deze is 3 maanden geldig. 

Neuswerk met je hond

Binnen neuswerk met je hond kun je kiezen voor:

 • Voorwerp zoeken op mensengeur (alleen in vakanties)
 • Detectie
 • Slachtoffer zoeken (voor fun, dus er zijn geen echte slachtoffers). (alleen in vakanties).

U kunt zich opgeven voor 1 van de workshops. Per workshop betaald u €17,50

Detectie is met maximaal 2 personen. Bij een privéles heeft u een half uur les. Als u met zijn tweeën komt heeft u 45 minuten les. 

Slachtoffer zoeken kan met maximaal 4 personen. U heeft dan 1 uur les. 

Voorwerp zoeken kan met maximaal 4 personen. U heeft dan 1 uur les. Het bedrag voor een workshop is per persoon en exclusief BTW. 

Er worden regelmatig verschillende workshops aangeboden. Hou het aanbod in de gaten. 

Losse lessen

€ 18,00

Losse lessen

€ 18,00

Wilt u een keer komen kijken of een groep bij u past? Dan kunt u ook een losse les nemen op afspraak. Wanneer er plek is in een groep, doet u mee met de oefeningen in de groep. 

Dit kan bijvoorbeeld wanneer u de puppycursus niet bij ChiCa Hondenschool heeft gedaan. Zo kunnen we kijken hoever jullie als team zijn en wat jullie nodig hebben. E