Creatief met de omgeving 1

Gepubliceerd op 24 april 2020 om 20:45

Is jou hond veel bezig met de omgeving? Of kan jou pup nog niet heel lang netjes wandelen aan een slappe lijn? Is je pup jou helemaal vergeten als jullie buiten zijn? Omdat er zoveel andere prikkels zijn? 

Of kun je een keer niet naar een losloopgebied? Dan kun je veel doen om de wandeling leuk en uitdagend te maken voor jou en je hond. Voor pups is het een mooie manier om kennis te maken met de omgeving en leuke kleine oefeningetjes te doen waarop de pup zich bewust leert worden van zijn eigen lichaam. 

Doordat je de focus op de hond legt, zal de hond ook makkelijker de focus op jou leggen. Het versterkt de band om samen bezig te zijn. 

En zeg nou zelf, het maakt een simpel blokje om een stuk interessanter. 

Naast de oefeningen is het voor de hond heerlijk om te kunnen snuffelen. Dus las ook die momenten vooral in. Door snuffelen wordt de omgeving wat voorspelbaarder voor de hond. Ze kunnen ruiken welke andere honden langs zijn geweest, en daar halen ze allerlei informatie uit. Daarbij verkent de hond de wereld vooral met de neus, waar wij de wereld vooral met de ogen verkennen. 

Onderweg samen op een bankje zitten en alleen maar samen kijken naar de omgeving is een mooie variatie op de wandeling. Gewoon samen ontspannen. Zeker voor een pup is dat ook een mooie manier om kennis te laten maken met geluiden, omgeving en geuren vanuit een veilige situatie samen met jou. 

 

Het samen bezig zijn helpt bij het krijgen van een mooie samenwerking en het versterken van een band. 

Dus wees creatief en kijk eens bewust naar je omgeving. Welke leuke oefeningen kun jij bedenken? 

Let natuurlijk wel op of het allemaal veilig is. 

Veel plezier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.